Elpen

Hier kan je een terugbetaalde
psycholoog/orthopedagoog vinden

Tension, trauma & stress Releasing Exercises: Een lichaamsgerichte methode om stress te reduceren

TRE is een lichaamsgerichte zelfhulptechniek - ontwikkeld door David Berceli - die je na een aantal sessies bij een therapeut zelf kunt toepassen waar en wanneer je wilt. Het is een eenvoudige methode bestaande uit een 7-tal oefeningen die helpen om spanningen in het lichaam te verminderen. Dit doen we door het aangeboren herstelmechanisme in het lichaam te activeren. Tijdens de sessies leren we stilstaan bij de manier waarop ons lichaam in staat is om stress te releasen. We komen als het waren even uit onze denkende mind en focussen op wat we voelen in ons lichaam. Er hoeft dus niet gepraat te worden over problemen of stressfactoren. TRE is werkzaam voor het omgaan met dagdagelijkse stress als voor de verwerking van ingrijpende levensgebeurtenissen. De focus ligt op comfort en op doseren: je probeert stap voor stap, op jouw tempo, oude spanningen los te laten. Hierdoor kunnen emotionele en lichamelijke klachten verminderen.

Concreet: We plannen eerst een individueel kennismakingsgesprek en bekijken samen of de groep iets voor jou is. We starten van zodra er voldoende deelnemers zijn (minimum 4, maximum 8 deelnemers).

5 sessies op maandag van 20.15 uur tot 21.45 uur.

We voorzien volgende data: 22 april, 29 april, 6 mei, 13 mei en 20 mei.

Begeleidende therapeuten: Griet Gobyn en Steffi Deruyter (meer info over ons op www.groepspraktijkdepuzzel.be).

Prijs: € 23, 5 in totaal: € 2,5 per sessie + € 11 voor het gesprek. Deze groepssessies worden binnen de conventie aangeboden (meer info op www.elpen.be).

Locatie: Groepspraktijk De Puzzel, Vedastusstraat 48, 8490 Zerkegem.

Praktisch: Breng een matje, dekentje, kussentje en gemakkelijke kledij mee.

Interesse, inschrijven of nog vragen: mail naar steffi.deruyter@groepspraktijkdepuzzel.be Neem alvast een kijkje op www.tre-belgium.com en www.dialoogplus.be